tisdag 25 november 2008

Ny VD på KRAV

Resten av världen bryr sig nog om att USA:s nya finansminister heter Tim Geithner. För mig är det viktigare att KRAVs nya VD heter Lasse Nellmer.

Lasse Nellmer har lett arbetet med att etablera flera tunga produkter och varumärken. Det mest kända är kanske Absolut Vodka (som nyligen såldes till Pernod för, vad var det, 55 miljarder kr?). Han har jobbat med såväl vanliga produkter som Milda och Gomorron-juice, som på tunga The Brand Union tillsammans med Hasse Brindfors, Pyttan och gänget. Han har också drivit eget företag, Brandcrisp. Han tillträder på nyåret.

Jag tror det här blir riktigt spännande. På KRAV finns sedan tidigare gott om sakkunniga; agronomer, biologer och liknande med massor med utbildning, praktik och engagemang. På sistone har vi börjat förstå att det krävs mer än så för att verkligen nå ut. Vi behöver toppa den lilla informationsstab vi har. Så vi har nu ett par personer fokuserade på att hjälpa marknaden på olika sätt. Jag tror att Lasse kommer in med en viktig kunskapsbit; varumärkesutveckling i den högre skolan. Hur ska KRAVs märke utvecklas, köpas av fler? Hur fungerar de företag och märken som KRAV-märket samexisterar med? Hur kan vi hjälpa varandra? Det är sådana frågor som är Lasse Nellmers hemmaplan.

Nellmer är också en genomtänkt och engagerad person som har sålt bilen och undviker att flyga. Ryktesvis är han bred till naturen och rullar sig i såväl Bruno K Öijer som Metallica. Jag tror att han kan inspirera många till stordåd.

2 kommentarer:

kari sa...

Kul! Grattis, och du kom före KRAV, det tilltalar en gammal aktivist! Det blir spännande att se utvecklingen för KRAV märke, som vi alla månar om!
Kari

Anonym sa...

Grattis! Verkar lovande med denna kompetens i ert företag *imponerad* :)
Ska bli intressant att se responsen av detta i media. :)

Related Posts with Thumbnails