onsdag 12 november 2008

Ekologiskt fortsätter starkt?

Oliver Moore gör idag en genomgång av utvecklingen av den ekologiska marknaden på Irland just nu. Han har kommit över siffror som visar att marknaden där växte med 40% under det tredje kvartalet. Det viktiga med det är att augusti och september dominerades av finanskris och lågkonjunktur, där som här.

Det där är jätteintressant. Jag har bara sett siffror för första halvåret, då jag har för mig att COOP var upp 50%, t ex. Det ska bli otroligt spännande att få siffrorna för tredje kvartalet även i Sverige. Om ökningen står sig tror jag att värderingarna har trängt igenom skinnet på ett stort antal människor och vi kan hoppas på en fortsatt stark marknad under den ekonomiska vargavinter alla nu pratar om. Det vore bra, för jag är övertygad om att många bönder ligger och tvekar inför beslutet att lägga om. Om eko fortsätter så här bra, kanske bönderna strömmar till i större antal. Och de första tecknen kommer alltså snart.

2 kommentarer:

Ekoshoppa.se sa...

Fler och fler stora livsmedelsföretag har ju också nyligen lanserat ekologiska produkter, tex AXA, Dafgård, Axfood butikerna m.m. Detta tyder ju på att det finns en ganska stor marknad som också växer som dessa företag vill va med och ta andelar på.

Lena sa...

alltid skoj att höra bra siffror om ekologiskt! Jag hoppas också alltid! :)

Related Posts with Thumbnails