tisdag 18 november 2008

Bomb vid KRAV

KRAV har sitt kansli på gågatan i Uppsala. Snett mitt emot ligger SEB:s citykontor. Strax före morgonfikat fick några ur vår personal se hur en karlslok på moppe stannade utanför SEB, slog sönder deras skyltfönster och hoppade in (jodå, vår rådiga personal var inte dummare än att de ringde 112). Strax därefter hoppade han ut, men hade besvär att få igång moppen. Han kickade och kickade. Till slut pruttade han iväg och strax därefter kom polisen på plats.

Våra problem började först någon timme efter själva rånet. Först vid 10:30 bestämde sig polisen för att det paket rånaren (?) hade lämnat efter sig var farligt. De kom upp till oss och beordrade "omedelbar utrymning". Det var bara att ta jackan och gå. Vi hann inte stänga växeln eller något i den vägen. Hoppas att alla anslutna, press och konsumenter som ringer håller koll på DN eller UNT (har mer bilder och info), så att de fattar att vi inte bara struntar i dem.

Utan att jag är i branschen så framstår ju rånet (eller vad det nu är) som urbota dumt. Jag skulle inte tro att det finns så mycket kontanter och liknande i en banklokal strax innan öppningsdags. Om man börjar med att panga doran så lär ju alla larm i hela SEB gå på en gång. Och om det står en väktare innanför så finns det ju ett professionellt vittne på plats. Sådär på förmiddagen är det ju inga problem att få fram poliser och polisbefäl som kan leda jobbet. Jag ser några olika möjliga motiv:
  • Antingen var rånaren hög som ett hus och trodde han var Bruce Willis eller något sådant. Och då skulle han väl rädda världen från undergång eller så. Genom att robba SEB...
  • Eller så var han mycket slugare och genomförde en undanledande manöver - jag har inte sett så mycket poliser och polisbilar i Uppsala sedan påven var på besök. Rånarens kumpaner kanske gör ett försök att råna hela Arlanda under tiden, eller något sådant.
  • Eller så tillhör rånaren någon Svarta-Anti-Eko-Fraktionen och ville sätta KRAV och Aranea Certifiering ur spel i några timmar.
Just nu verkar det som han bara var framgångsrik om målet var det sistnämnda.

Grinig morgon för oss över huvud taget; tågkaos gjorde att många var sena eller inte som fram till eller från kontoret. Snögloppet underlättade inte heller för någon. Man skulle nog stannat hemma med en brasa och en kopp choklad idag.

6 kommentarer:

annie sa...

Det finns bra många idioter. Min nuvarande arbetskamrat på mitt extrajobb berättade om en personalansvarig på sitt förra jobb som var den enda underordnade med nycklar till affären som låste upp dörren, tog pengar och satte sig och räknade allt i en närliggande park. Han åkte fast 10 min senare..

Finns KRAVs kontor bara i Uppsala?

Intressant det du berättar om det du gör. Just nu vill jag gärna veta hur folk som har jobb som jag någon gång kan tänka mig har burit sig åt :)

/Annie

JohanC sa...

Ja, jag tror ofta att vår smala lycka är att de flesta brottslingarna oxå är ganska dumma.

Vi har vårt huvudkontor och nästan all personal i Uppsala, men vi har också en person stationerad utanför Uddevalla (som tar hand om mycket av Västra Götaland).

Sedan har vi ett dotterbolag, Aranea Certifiering. Det är bland annat de som gör själva kontrollen, så de finns över hela landet. De hjälper oss ibland med att hålla föredrag, stå på mässor och så för vår räkning.

Anonym sa...

*suck*...jo, det var på eftermiddagen när jag upptäckte att stan var avstängd ända bort till islandsfallet och i en stor cirkel runt centrum. Ibland är det en fördel att låta radion vara på så att man vet vad som pågår utanför dörren. Jag blev mest irriterad över att inte kunna åka på mina ärenden, för jag visste ju inte vad som hade hänt. Men men, bra att inga har farit illa av händelsen.

Ni på KRAV är väl vad jag har förstått inte fler än en 8 personer? Det tycker jag är imponerande med tanke på hur omfattande KRAV är. Lätt att tro att det smyger runt en hjord av agenter runt om i landet.
Bra jobbat! :)

Linda sa...

Jag hittar ingenting om någon våldtäkt i länken du skickade. Hjälp mig hitta. Jag måste använda länken som underlag när jag berättar för David att jag aldrig mer tänker gå ut med hunden.

JohanC sa...

PaljettenQ - numera är vi 13 personer, men ändå, visst får man vara lite smart och ha många vänner om man ska nå ut.

Linda - UNT verkar ha tagit bort notisen - jag skriver mer på din blogg.

JohanC sa...

...

Related Posts with Thumbnails