tisdag 10 februari 2009

Sött kan smaka mer eller mindre sött

Idag hörde jag att en sådan där kondis-bit-bagare (ni vet dammsugare, mazariner, kokosbollar) har fixat en KRAV-godkänd dammsugare som (om jag fattade rätt) ska visas upp för världen på BioFach. Jag tror att det är Godbiten som ligger bakom det här. De har ganska många KRAV-produkter, och bland annat en vit punschrulle. Möjligen gör det här Godbiten till ett vinnarföretag.

Jag tror att andra drakar i socker- och fettbranschen, som Delicato och Marabou, gör analysen att folk inte bryr sig om något annat än priset och färgen när de köper sötsaker. Jag tror de har fel. Jag tror att en vit (det gröna färgämnet passerar inte KRAVs tillsatslista) ekologisk dammsugare ger nya vibbar och lite bättre samvete mitt i synden. Jag tror att folk gärna vill fika sig till en bättre värld.

Så rappa er Delicato och gänget, annars kommer ni att tappa marknadsandelar utan att fatta vad som hände!

8 kommentarer:

Monica sa...

Risken är väl att man inbillar sig att dom är nyttigare på ALLA sätt, vilket dom knappast kommer att vara...

Sven sa...

Hur är det med grönt från brännässla och spenat, som i Sjölundas godis? (Fast de är inte KRAV-märkta, ser jag.)

Johan C sa...

Monica - ja, nä, alltså... Men ska man synda så är det skojigare att synda med omsorg...

Sven - olika (rot)fruktsafter används ganska frekvent i såväl eko som KRAV-grejer. Rödbetssaft är t ex ganska populärt oxå. Så Sjölundas grejer är säkert OK ur den synvinkeln. Det kan hända att det är gelatinet som gör att de inte kör med KRAV. Varför Godbiten inte kör med nässlor har jag ingen aning om. Kan hända att det inte funkar i marsipan. Eller så tycker de att marsipan ska ha sin naturliga färg, vit.

Lena sa...

har du smakat dessa dammsugare? de är faktiskt väldigt goda!

Johan C sa...

Lena - jag har den upplevelsen framför mig. Ryktet säger att de kommer att finnas i Afrikamontern på BF? Logiken i det? ;-)

Monica sa...

Du har rätt. Och det är ju alltid upp till var och en att förhandla med sig själv. Och lura sig själv om man är lagd åt det hållet. Och då gör man nog det ändå, ekologiskt eller inte. Jag skall prova, jag gillar dammsugare!

Johan C sa...

Jag med, men numera med möjligheten att lura mig själv att jag räddar världen när jag äter dem ;-)

Johan C sa...

...

Related Posts with Thumbnails