söndag 8 februari 2009

Rundgren bloggar!

Ni har säkert varit med om det någon gång; ni tittar eller lyssnar på tv eller radio. Av någon obegriplig anledning har ni hamnat i "Kobra" eller "Obs! Kulturkvarten", eller något sådant. En diskussion har just avstannat och programledaren säger "Och så har Armin Funkelwinkel släppt en ny essäsamling". Genast svarar soffan "Åååhh, denne Gigaaant!". Du fattar inget och byter program. Funkelwinkel kan säkert vinna nobelpris när som helst, men han har liksom gått dig förbi. Verkar vid en snabb anblick inte relevant.

Om det fanns ett program som hette "Reko!" eller "Obs! Ekokvarten", och programledaren sade och så har Gunnar Rundgren börjat blogga, så skulle soffan reagera likadant. Gunnar är lite av ekologins renässansmänniska; han har gjort en hel del av det mesta; startat KRAV, dragit igång en gård på fattig sandjord i Klarälvsdalen, rådgivit FN, fått igång ekologiska räkodlingar, fått pris av Näringslivets Miljöchefer osv. Aldrig ensam, alltid med engagerade vänner. Han har tänkt igenom det mesta, men mästrar aldrig. Utan Gunnar och några till giganter, så hade inte eko-sverige blivit vad det är.

Utan att strö så mycket mer beröm över honom, så kan man lugnt konstatera att det är intressant att han har börjat blogga. Kolla gärna in

2 kommentarer:

Elin sa...

Inlägget kanske borde taggas som "Guds fröjd i ögat" ?!

Alltid kul att läsa här!

Johan C sa...

Ja, det där är verkligen ett fenomenalt uttryck! Och ganska passande just här.

Kul att du finner vägarna förbi emellanåt.

Related Posts with Thumbnails