"...en liknande utmaning som dock begränsar sig till köpandet av ekoprodukter: Vad gör jag bra, vad gör jag dåligt och vad kan/vill jag göra bättre när det kommer till ekologiska varor?"Nu beror det på lite vad man menar med ekoprodukter. Men jag antar att det i princip gäller mat (eller i alla fall sådant som man äter/dricker), kosmetika och kläder. Jag hoppar över sådant som att vi har tilläggsisolerat huset med gammalt tidningspapper (väsentligt smartare än glasull), skaffat kakelugn, bytt bort den direktverkande elen osv.
2 bästa sakerna
- Jag är mycket nöjd med min strategi att "lägga om en grej i taget". Jag bestämmer mig för att aldrig mer fundera på att köpa något annat än eko/KRAV för en produkt i taget. Finns det inte KRAV-mjölk, så handlar jag i morgon istället, t ex. Gäller också smågrejer som vaniljsocker eller olivolja. Det förenklar mitt handlande och förstärker effekten på marknaden. Har lagt om en hel del nu; senast i listan var nog smör när Arla kom med sin 1kg-förpackning.
- Vin. Jag är lite svag för vin. Det går inte åt mycket, men det blir guldkant i en småbarnsförälders liv med lite gott ekologiskt vin typ varannan fredagkväll. Och numera finns det flera höjdare att upptäcka. Undrar om man skulle kunna få fatt på ett ekologiskt portvin som kan gifta sig med Änglamarks supergoda parmesanost?
- Godis. Det slinker ned lite snask utan någon annan märkning än typ Haribo i både mig och resten av familjen. Har inte hittat något vettigt sätt att komma åt det. Är heller inte säker på att jag tänker prioritera det. Men det börjar hända lite. Kanske kan det bli aktuellt snart. Choklad, däremot, har vi lagt om. Alltid eko och/eller reko.
- Köttet. Vi vill äta mindre kött, men vi får liksom inte riktigt styrning på det där. Det kanske händer lite undermedvetet, men jag skulle gärna vilja kunna säga något krispigt i stil med att söndag och tisdag är vegetariska hemma hos oss, och nötkött kan räcka en gång i veckan.
- Kläder. Jag gillar att känna mig välklädd, men inköpen blir ofta spontana eller i nöd. Då har jag svårt att leva upp till ambitionen. Men jag försöker köpa en del på webben, och då är det ju inga problem med eko. Saknar också en sajt där man kan få måttsydda skjortor. Det finns en uppsjö på den konventionella sidan, och det blir snyggt. Var är eko-alternativen?
- Bröd. Det börjar komma en del bröd i butikerna. Och det är kul att baka. Det kunde vara en kul grej att få lite bättre stil på.
Falcons lättsaltade potatischips. Om jag fattade det rätt är det en del av en kampanj som handlar om att lansera Falcons KRAV-pilsner. Det som är intressant här är dels att jag inte sett just den här kombinationen av erbjudande förut. Det är väl inte så särskilt super-duper-genialt, men ändå - jag har inte sett Falcon lansera ett nytt öl med chips förut. Första gången de testar det, så gör de alltså det med en eko-produkt. Jag tror att det är Gårdschips som tillverkar chipsen, och här har uppstått en ny allians som också är spännande. Kanske är det så här som Gårdschips skulle kunna knapra andelar på OLW och Estrella?


Danskarna är duktiga på åtminstone tre saker; grisproduktion, charkproduktion och marknadsföring. Här är en bild på en del av den stora danska montern. Även här jobbar man med mervärden.
Vet inte riktigt om den här platsar i den här trendspaningen, men jag gillade färgerna på ullen, så på något sätt måste jag få med den. Det här företaget hittade jag på textilavdelningen, som i övrigt var betydligt hippare än vad den här bilden antyder. Men den här montern drog ändå till sig ganska mycket uppmärksamhet. Kanske är det för att



