lördag 28 mars 2009

Halva priset på eko-festen

Nordic Organic Conference och EkoNord går ju av stapeln i maj. På sistone har jag insett att det finns ganska stora grupper som kommer in på båda evenemangen till halva priset, eller mindre. Dit hör studenter, lantbrukare (och deras familjer), doktorander och rådgivare. Ju tidigare man anmäler sig till NOC, desto billigare är det.

Läs mer om avgifter till NOC här, och om rabatt till EkoNord här.

4 kommentarer:

kari sa...

hör från kommuner och handel att dels är det dyrt och att programmet är för vetenskapligt. Synd

Anders sa...

Hej!

Jag heter Anders Linder och arbetar med en miljökonferens som ska vara i maj och jag skulle vilja skicka information till dig.

Är du intresserad av detta och vill ha mer information så kan du höra av dig till anders.linder@prat.se

Tack på förhand!

Anders

sofie sa...

Varför så stora prisskillnader på ekologiska och icke ekologiska produkter ? I butiken häromdagen:
Ekologiskt socker kostade 100 % per än motsvarande vanligt socker
Ekologiskt smör kostade oxå dubbelt så mkt.

Idag ringde jag upp leverantörerna och frågade efter deras riktpriser. Det visade sig då att det ekologiska sockret kostade 50% mera än normalsocker och det ekologiska smöret kostar endast 35 % mera än "vanligt" smör.

Jag tycker det är trist att en butikskedja som COOP som försöker visa att dom har en miljöprofil, har större marginaler på Ekologiska produkter.

Diskutera detta gärna vidare med mig på www.ekoforum.nu

Johan sa...

Kari - ja, något vajsing är det. En del pratar om för dyrt. En del om att programmet är lite luddigt. Andra om att det kanske inte är så smart att samplanera med EkoNord. Vi får väl se.

Sofie - just sockret och smöret står ju ut lite. Men generellt kan man säga att det snarast är den konventionella maten som är för billig. Det beror bland annat på att fossil energi är så billig, och ibland tom subventionerad. Flera av kedjorna har talat om att de ska köra med kronpåslag istf procentpåslag, men du antyder att de inte håller sig till det. Synd. Och orättvist mot eko.

Related Posts with Thumbnails