tisdag 24 mars 2009

Ställ om på SVT

Jag blev intervjuad av en reporter och en kamerakille från SVT idag. De jobbar med en sajt, blogg, webbkanal eller något åt det hållet som ska heta "Ställ Om" och lanseras den 1 april. Om jag fattade rätt så är det här ett försök från SVT att föra dialog snarare än att sända ut. Det verkar handla mycket om att samhället har en rejäl omställare framför sig allt eftersom energi- och klimatkriserna börjar slå igenom.

Om jag fattade ännu mer rätt så handlar det mycket om att de vill komma i närkontakt med bloggosfären. Kanske en slags SVT:s motvarighet till SR:s Klotet. Jag tipsade dem hursomhelst om MiljöBloggForum. De såg lite nollställda ut då, så de har nog en resa kvar.

Jag kan inte hitta något på SVT:s sajt om "Ställ om", men det är lite spännande ändå. Att de lägger så mycket kraft dels på en miljöfråga och dels på att faktiskt kommunicera MED folk.

4 kommentarer:

Johan Erlandsson sa...

Jag skulle tro att det var detta som Martin Saar nämnde när jag hälsade på honom på konferensen "Ett nytt grönt kontrakt för Sverige?". Martin har tidigare drivit projektet "Konsumera smartare" i Stockholm, ett mycket spännande projekt där ett antal hushåll fått hjälp med att ta reda på sina växthusgasutsläpp och sedan fått stöd i hur man minskar dem.

Monica sa...

Låter ju till och med lovande!

Annie sa...

Låter som att de inte riktigt gjort sin research, men det kommer nog :)

Johan C sa...

Johan - jo det var Saar som gjorde intervjun, så det är nog samma grej.

Monica - japp. Kan bli intressant.

Annie - kändes lite som att "det här med bloggar, hörrni, att eeee, jorå, det kör vi!" Men ansatsen är ju god, så jag tycker vi ger dem en chans.

Related Posts with Thumbnails