onsdag 10 december 2008

Irländska eko-grisar krisar inte

Ollie's Place rapporterar att den ekologiska grisproduktionen på Irland undantas från handelsstoppet, som orsakats av giftigt foder. Det är ju roligt att myndigheterna kan skilja systemen åt. Situationen påminner lite om galna-ko-sjukan. Det har liksom aldrig varit aktuellt att ge KRAV-kossor kött, eftersom de inte är gjorda för att äta det. Därmed undvek man systematiskt det problemet.

Det ska bli intressant att se om media också klarar att plocka upp det här undantaget och diskutera principiella skillnader mellan ekologisk djurhållning och resten. Särskilt kanske med avseende på systemens riskhantering.

Det är ju också en skrämmande företeelse i en svältande värld; den konventionalla livsmedelsindustrin är så hårt driven att man tar risker som ödelägger högvärdigt protein för flera miljarder.

6 kommentarer:

Annie sa...

Ja, det säger väldigt mycket om den djurhållning som finns. Om jag någon gång skulle börja äta kött igen skulle det uteslutet vara från eko-kött och främst KRAV. Både av etiska och hygienska skäl!

Anonym sa...

De riskerna tas bara för att girigheten styr.

Om något helt annat... har du sett detta logiska diagram om varför vi inte inte bör ignorera den globala uppvärmningen?

http://se.youtube.com/watch?v=zORv8wwiadQ

Filmen har snurrat runt på Youtube ett tag, men jag tycker han har så rätt.

Johan C sa...

Annie; eh.. jag antar att du menar att det enda möjliga är eko/KRAV, men det står "uteslutet"?

PQ; visst är det girigheten som styr, och det är den vi måste hålla ordning på när eko-marknaden blir allt mer lik main stream.

Tub-klippet. Shitpommesfrites, den var bra. Amerikansk retorik när den är som bäst. Enkel, rolig, tydlig, rakt på och kristallklar. Viktig video!

Anonym sa...

Yes I know
:)

Vi visar vägen sa...

Jag menade: uteslutande äta ekokött ;)

Eller blir det helt fel? Haha, jag tror du fattar!

Johan C sa...

Viviv: nu, så. Är jag helt klar. Och överens. Typ.

Related Posts with Thumbnails