tisdag 2 december 2008

Eko på nytt vis igen

Eko börjar se annorlunda ut. EcoQueen var först ut ur startblocken i en våg av nya eko-tidningar. Eko dyker också upp på nya bloggar. Hittade t ex det här inlägget som tittar storögt på hur stort eko är i Kalifornien (där KRAVs motsvarighet heter CCOF). Festligt tycker jag.

4 kommentarer:

Vi Visar Vägen sa...

Hahah, eko-nattklubb låter galet!

Men jag hoppas att folk granskar alla egenutnämnda ekoprodukter som säljer bra för att det finns mycket grönt på förpackningen. KRAV är ett exempel på en trygghet som vi har för att kontrollera att något är eko på riktigt.

JohanC sa...

Vi har faktiskt motsvarande problem i Sverige när det gäller restauranger. Det finns många små restauranger som kallar sig eko på olika sätt, utan att någon kollar eller ställer krav på dem. KRAV-certifierade serveringar, däremot betyder något.

Sedan tror jag mig minnas att den hyper-seriösa brittiska organisationen Soil Association för några år sedan släppte en rapport som visade att man får mindre baksmälla av ekologisk öl...

Anonym sa...

Caminomagasin var före!

Johan C sa...

Anon - yes, Camino var först och före sin tid. Absolut. Vågen jag pratar om är den som kom strax efter att eko kom i ropet på allvar för ett drygt år sedan. Det var den jag talade om. Camino var igång långt innan dess, och all heder ska de ha för det!

Related Posts with Thumbnails