onsdag 10 december 2008

Därför är det bättre att göra mycket nu!

Ibland bara vet man att något är viktigt och riktigt, utan att man riktigt hittar orden och strukturen för att övertyga andra riktigt ordentligt. I klimatfrågan har jag lyckats hitta flera ganska starka argument för att vi måste göra något, nej mycket, nu-på-en-gång. Men diskussionerna har en förmåga att snöa in på detaljer där någon alltid till sist säger att "jamen, det är ju orimligt att begära av mig/Sverige/svenskarna/vår bransch". Nu är det EU som står i fokus för att leverera resultat.

Och så är det ju - det är enorma åtaganden och ansträngningar som ligger framför oss. Då gäller det att återknyta till den Stora Bilden. Vad händer om temperaturen stiger två, tre eller fyra grader (Personligen tror jag inte vi stoppar före tre grader. Håll i er!)? Och kan vi göra något åt det? Inser vi att det politikerna talar om är en begränsning av utsläppen som relaterar till 1990 års nivå, vilket alltså innebär fortsatta stora utsläpp? Och, och det här är det som jag nu fått hjälp med, hur ser riskanalysen ut? Hur ser kartan ut som hjälper oss att välja alternativ.

Paljetten Q tipsade mig om detta, och det var de bäst investerade tio minuterna på länge. De berör alla med ambitioner att åstadkomma en hållbar utveckling, och dit hör de som sysslar med ekologisk produktion. Titta på det här:


Och glöm inte bort att vara med i chokladrejset här på EkoTänk.

2 kommentarer:

Vi visar vägen sa...

Säga vad man vill om amerikaner, men de kan sin retorik! Videon åker omedelbart upp på bloggen, och jag är dessutom utrustad med hans superargument.

Den här videon kommer att bli stor. Allt annat vore konstigt!

/Annie

Johan C sa...

Precis. Nu har man ny och bättre ammunition.

Related Posts with Thumbnails