söndag 21 december 2008

And the winner is...


OK, då stänger vi chokladrejset.

Vi har förrättat lottning här hemma. Lotterna har dragits av äldste och yngste sonen. Dragningen har övervakats av min lagfarne fru, som dock tyckte jag vara för rättvis.
Först dragen: HippiHäxan
Andra pris: Monica (kommentar på ursprungliga inlägget)
Runner up: Gunnar R

Jag försöker nå er för att få postadresser. Om jag inte lyckas får ni gärna skicka ett e-post till johan/snabela/cejie.se, eller lämna något meddelande här på bloggen.

Bilden har jag lånat från Theobroma Tastings

8 kommentarer:

Monica sa...

Gott gott och tack tack! Jag skall fundera ordentligt på din tes så att jag gör skäl för vinsten på riktigt. Återkommer med kommentar.

Monica sa...

Föresten, fick en kommentar på min blogg om att ekologisk mellanmjölk innehåller A- och D-vitaminer från genmanipulerad majs, vet du om det stämmer? Känns la "så där" i så fall...

Johan C sa...

Nej, jag vet inte om det stämmer att vitaminerna kommer från GMO-majs. Alltså att man skulle ha extraherat dem ur majsolja, menar du? Låter lite krångligt, men kanske är det så.

Vad jag däremot vet är att det är i princip omöjligt att kolla huruvuda majsen som producerat oljan var en GMO. Oljan i sig är ju precis likadan, oavsett om det var GMO-varianten, eller inte. Den är i allmänhet vädligt ren också, så det är svårt att få tag i växtrester som kan avslöja det hela.

KRAV gjorde länge motstånd mot att ekologisk mjölk skulle vitaminiseras, men till slut satte Livsmedelsverket ned foten. Av folkhälsoskäl (det är de som KRAV tyckte att man kunde diskutera). Så nu måste all mjölk i Sverige vitaminiseras.

Möjligen har SLV koll på frågan om vitaminerna. Enklast kanske ändå att fråga Arla/Milko/Skånemejerier rakt på. De brukar sällan ljuga. Keep me posted. Vore intressant info.

hippihäxan sa...

Tack!!
Vet inte om jag gjorde skäl för vinsten men, lottei är lotteri och här blir det i vilket fall inte mycket kött, men desto mer mjölk :)
Härligt att få smaka lite ny choklad!!

Monica sa...

Tack för chokladen! God Jul!

Välkommen till UTSIDAN sa...

god fortsättning!

hit kommer jag fler gånger :-)
hållbart!

Monica sa...

Har just provsmakat den ena chokladkakan, "Chocolate Santander", URGOD!

Johan C sa...

Monica o HippiH: Väl bekomme!

UTSIDAN: Tackar. Och det samma - god fortsättning på det nya året!

Monica (igen): Ja, kanske var Santander 70% den godaste, som ätchoklad.

Related Posts with Thumbnails