torsdag 4 december 2008

Reko nr 2

Magasin Reko kom ut med sitt andra nummer för några dagar sedan. Tidningen ges ut av KRAV, men jag har nästan inget med dess skapande att göra, så jag tycker jag kan kommentera från en sådär halvoberoende ståndpunkt...

Jag tycker att nr 2 är en förädlad variant av nr 1. Det är samma koncept, men fräschare lättare, ett bättre tilltal. Det finns modereportage (det måste man tydligen ha om man ska prata eko nu för tiden) i tidningen, men med ett bildspråk som är lite annorlunda och som stämmer med resten av tidningen.

Den syrligaste kommentaren till förra numret kom från en krönikör i Sveriges Natur. Den gick i princip ut på att det är ju kul att Reko finns, men den har ingen egen identitet. Den utgår från föreningen KRAV, men försöker slåss med förlag som LRF Media och andra. Det räcker inte menar krönikören.

Jag har tänkt på det där, och det ligger något i det. Jag tror att Reko skulle kunna hitta en tydligare grupp genom att bli lite mer inkluderande. Prata lite mer om oss som vill förändring, liksom. Kanske lite mer reportage som har med ekologisk produktion att göra. Lite mer om de enkla valen, som att bli musselätare av mått, t ex. Lite mer om de som gör något på gräsrotsnivå; kanske intimare bevakning av den gröna bloggosfären, t ex?

Men jag tycker att tidningen börjar hitta en bra form, så det gäller att göra förändringarna försiktigt.

Bilden på omslaget har jag lånat från Magasin Rekos sajt.

8 kommentarer:

Mankan sa...

Läste förra nummret, ser faktiskt fram mot 2:an...

Lena sa...

Jag såg att nya numret låg på skrivbordet här bredvid, jag ska nog ta och låna det, förra numret var intressant, så det är ju roligt om det utvecklats mer!

Monica sa...

Skall köpa mej en tidning när köpstoppet är över och kolla hur den känns.

Johan C sa...

Mankan o Lena - ska försöka hålla koll på era bloggar om ni gör inlägg om Reko, men låt mig gärna veta oxå!

Monica - ja, nä, var försiktig om köpstoppet.

Anonym sa...

Jag försökte läsa nummer 1, så jag ser fram emot en lättare och luftigare 2a...Snygg var den redan från början.
Jag tror ju inte att en tidning kan vara fullt utvecklad och klar från första nummret så jag tror nog att Reko har goda möjligheter att bli bra.

Anonym sa...

Vad sägs om detta:
(länk till UNT)
http://www2.unt.se/avd/1,1826,MC=77-AV_ID=837205,00.html
:)

Vi Visar Vägen sa...

Jag läste aldrig förra numret och ser fram emot att läsa båda två. Intrycket jag fått från framsidan är väl inte det bästa, lite klämkäckt liksom.

Givetvis borde de hålla koll på bloggvärlden, precis som alla tidningar med rang gör idag!

/Annie

Johan C sa...

PQ - om länken funkar rätt så tipsar du om ett kafé som samlar in julklappar till dem som behöver, från dem som har för mycket. Bra idé.

Det som är anmärkningsvärt är att cafét är ett företag. De skulle aldrig göra så här om de trodde att det skulle minska deras omsättning eller vinst.

De hoppas tvärt om att detta ska ge dem fler besökare med högre lojalitet. Det här är för mig ett skolexempel på CSR i praktiken. Och jag är så glad att man numera kan göra bättre business genom att vara lite godare än konkurrenten.

Related Posts with Thumbnails