måndag 1 juni 2009

Inget ont som inte har något gott med sig

EkoNord drog inte så mycket folk som vi hade hoppats. Så vi har fått chokladbollar över som vi knaprar på till fikat. Jag fascineras över att Delicato till slut har gjort det enda raka - röra ihop en boll helt utan E-nummer. Inte en dag för tidigt!

Många jag har talat med menar att EkoNord och Nordic Organic Conference var riktigt bra idéer, och borde ha funkat. Men de flesta menar också att det kom betydligt mindre folk än väntat. Anledningarna till det har det spekulerats mycket i;

  • lågkonjunkturen gör att företagen fokuserar produktion och väskdängande snarare än konkurrentbevakning och produktutveckling

  • Var priserna för att delta i NOC för höga? Eller var programmet så brett att ingen grupp kände sig riktigt utvald?

  • Har parterna som arrangerade det hela inte engagerat sig tillräckligt i att propagera för eventet?

  • Var Svenska Mässan en strulig arrangör?

Nåja. Oftast lyckas man hitta den ansvarige för problemen någon annan stans... En positiv bieffekt för mig personligen är i alla fall att det blev över av det vi och andra skulle bjuda på i montern. Så det kom en pall med kex, bröd och annat till kontoret runt lunch. Där fanns faktiskt oxå en låda KRAV-märkta chokladbollar från Delicato.

Det var ju trevligt. Go'biten var nog först med sina arraksbollar, men nu kommer alltså även Delicato med ett KRAV-sortiment. Det som slog oss när vi satt vid fikat och förundrade oss var att Delicato har gjort en boll helt utan e-nummer. Otroligt nog har man helt enkelt rört ihkop vegetabiliskt fett, socker, kakao, vatten, lite mocka salt och vanlij. Precis som man gör hemma.

Vi förundrades över att det skulle ta så lång tid innan det blev opportunt att massproducera anständig skräpmat. Men nu är den tiden här, så det är bara att glädja sig över ytterligare ett steg på vägen.

För övrigt gör jag en annan notering om det dinosauriesamhälle vi lever i. Jag får ett nyhetsbrev där en stor braskande nyhet är att nyregistreringen av bilar har gått ned med 30%. Kris och katastrof, verkar man skola tycka. Längre ned står det att nyregistreringen av bussar har gått upp med 24%... Varför jublar ingen över det här sambandet att SAAB störtdyker och Scania lyfter till nya höjder? Hoppas lyftet för bussarna är bestående!

Bilden har jag lånat från Delicatos webbplats.

Inga kommentarer:

Related Posts with Thumbnails