måndag 29 juni 2009

Hållbar Almedal?

Det är tydligt att det är ett stort tryck i miljöfrågorna nu. Naturligtvis ligger klimatet högt på dagordningen i Almedalen. Det är ju en fråga som lämpar sig för politiska åtgärder. Men även Östersjön och dess problem är intressant, kanske för att det öppnar för spoännande samarbeten med politiker i andra länder? För att undvika otydlighet betyder "Östersjön" egentligen östersjöns avrinningsområde, dvs alla hav runt Sverige, på politiska. Antyder ett visst Stockholmsperspektiv, men ändå.

En annan intressant trend är att CSR boomar. Lite oklar på varför det är så. Ska fundera på det.

ATL bloggar om lantbruksfrågor under veckan. Rätt rakt-på-rapportering, skön stil på något vis. Senast att LRF fick lite på trynet av både Annika Åhnberg och Svante Axelsson.

Tidningen Miljöaktuellt påstår att vart tredje evenemang i Almedalen i år är miljö eller CSR. Det skulle innebära 300 till 400 seminarier, föredrag och mingel på det temat. Det måste innebära att Almedalen är en av Norra Europas största miljökonferenser. Mycket handlar också om kopplingen till mat. Så jag börjar bli lite intresserad - det kan bli ett par intressanta dagar framöver.

Miljöaktuellt listar alla registrerade miljö- och CSR-seminarier.
  • Tisdag här ("Inte bilen under milen" kl 9:30 på kårhuset verkar kul, eller "Globalt spel om socialt ansvarstagande - ISO 26000" kl 11:30 i hamnen)
  • Onsdag här (träffa en av Sveriges mest spännande ekobönder, Frans Brozén, kl 10 på Mellangatan 21)
  • Men det intressanta seminariet om hur musselodling kan rädda haven som är på onsdag fm har inte kommit med. Se mer här.

Resten får ni leta fram själva.

Har ingen 3G-puck att blogga med, men ska se om det kanske blir läge att twittra.

2 kommentarer:

Gunnar R sa...

Jag är inte så förvånad att CSR inte går hem. Har alltid tyckt att det är en tunn soppa. Självklar så skall de uppföra sig anständigt, men det behöver man inte några CSR standarder eller hållbarhetsredovisingar för. Flera av de amerikanska företag som nu står med byxorna nere var föregångare i CSR, medan många företag som saknar alla dessa fina ord och planer gör ett bra jobb.....

Christer Ljungberg sa...

Och många - som jag - åker dit med flyg.... Normalt går ca 10% av resorna till och från Gotland med flyg, och resten med båt, men till Almedalen är det nog betydligt fler...

Å andra sidan är färjorna snabbfärjor som är lika kassa som flyg, plus att de förstör planktonen...

Related Posts with Thumbnails