torsdag 10 september 2009

Eko på flyget

Efter en del glåpord på kontoret (om det här med att flyga när man jobbar för en miljöorganisation) kom jag iväg mot Bologna. Flyget är en konstig värld. Helt konstgjord på något vis. Och passagerare som annars är ganska initiativrika går liksom in i ett vegetativt läge och låter sig fösas hit och dit. Tar villigt av sig skor och bälten. Ställer sig snällt i kö. Och väntar, väntar, väntar... Men hur det nu är så funkar tåg ned till södra Tyskland, men sedan blir det för dyrt. Bara att tugga i sig.

En grej som retade mig på Arlanda var den låga kvaliteten och det höga priset på maten. Man får inte mat på planet, så man är hänvisad till glåmiga landgångar till hutlösa priser. Urvalet och konkurrensen är begränsad.

Men så skulle jag byta plan i München, och plötsligt stod jag framför ett helt ekologiskt café, fullt med folk. Det var bagels, bakverk, kaffe, juicer, sallader och fruktsallader. Rubbet ekologiskt. Priserna ungefär som på Arlanda (höga), men fräscha grejer. Riktig mat. Livet kändes lite bättre.

Nu på plats i ett hotell mitt i Bologna, en av mina favoritregioner för mat i världen. Det är här de gör parmesan och balsamico. Här finns såväl körsbärs- com kiwiodlingar. Och folk är noga med maten. Att man har viktiga möten och en stressig dag står inte i motsats till bra mat.

Hoppas kunna ta lite bilder av SANA och rapportera lite vad som sker. Häng med.

2 kommentarer:

Johan Erlandsson sa...

Det går bra med ekologiska morötter, men när det kommer till kött så blir det för dyrt... Apropå för dyrt med tåg/buss söder om Bayern.

Ser fram emot rapporteringen, kanske något om det varit någon liknande debatt i Italien som i Sverige i sommar?

Johan sa...

Jag köper bara ekologiskt kött. Men när jag jobbar är det tyvärr så att min tid är så dyr. Jag vet att det är ett strukturproblem att vi har det så, men för mig blir det snarare fråga om att resa färre gånger.

Massor med intryck nu. Ska bara försöka tanka över bilder, få till en anständig förbindelse, och så får vi se.

Related Posts with Thumbnails