torsdag 21 februari 2008

Jordbruksministern kommer till BioFach och uttalar sig

Jordbruksministern Eskil Erlandsson kommer till BioFach imorgon, fredag. Inför detta har han skickat ut ett pressmeddelande.

Det som ifos är bra är att han vill att de svenska bönderna ska lägga om. Det tycker ju jag också. Men sedan berömmer han den nya EU-ekologgan. Jag har tidigare dissat den här på EkoTänk, men nu visar det sig att den kanske också gör varumärkesintrång på ett eget varumärke hos en av Europas största dagligvarukedjor (Aldi), så den kanske faktiskt inte kan se ut som den gör. Många företag har redan börjat trycka etiketter, och tycker nog inte att loggan underlättar.

Att exporten är en möjlighet är ju självfallet riktigt. Det ska bli intressant att se lite mer preciserat hur senna satsning ska gå till. Hittills kan man nog säga att vi inte har sett något av den.

Å andra sidan kanske export inte är så intressant på ett tag än. Den boom som det talas om nu (DN skrev om den för några dagar sedan. GP skrev också med lite special om mjölk), hanteras än så länge med import, inte med ökningar i den svenska produktionen. Så det enklaste vore kanske att få lantbrukare att lägga om öht.

Inga kommentarer:

Related Posts with Thumbnails