torsdag 21 februari 2008

Ekomässa - mer än bara mat

I Sverige är ekologiskt ganska hårt knutet till mat, kanske främst för att KRAV-märket har varit knutet till mat en längre tid. Det hindrar inte resten av världen att se lite annorlunda på eko.

Här på BioFach finns det många som ställer ut annat än mat. Jag sprang t ex på en sängleverantör, eller snarare en sovrumsleverantör, som kör eko rakt igenom. Trät i stommen är eko eller FSC (skillnaden är att FSC får sprutas och gödslas, om än bara lite), madrasser med tagel, latex, tyg och alltihop - eko. Linnet - eko. Sänghimlen till barnsängen, självklart eko.

Det finns också annat på detta tema som t ex korgar för butiksinredning. Några ekologiska hotell eller hotellkedjor ställer ut. Jag tror att de mest riktar sig till den tyska marknaden. Det är som sagt ganska mycket press, och faktiskt ganska mycket privatpersoner som går runt här och det är klart att de flesta av dem är tyskar. Det hindrar inte att det vore intressant om Scandic eller Choice ställde ut, men det kanske är mer intressant på den kommande EkoNord i maj 2009.

Inga kommentarer:

Related Posts with Thumbnails