fredag 22 februari 2008

BioFach - summa summarum

Det här blir förmodligen sista inlägget från BioFach i år, möjligen blir det någon reflektion om ett par dagar, och lite redigering av gjorda inlägg; det har blivit fortare än bra ibland.

Jag tror detta var den BioFach då Eko växte upp. Det är alldeles klart att ekologiskt nu är på banan. Ingen kan ignorera potantialen i den ekologiska produktionen. Stimulansbloggen gör en snygg exposé för att bekräfta detta tema.

Här på golvet märks det genom att det liksom går av sig självt. Mässan behöver inte ta hit någon kommissionär som dragplåster. Ministrarna (som ju faktiskt har inflytande) kommer av sig själva och orienterar sig på golvet. Eskil Erlandsson var här idag och var tydligen ovanligt på, imponerad och intresserad. Den danska (och italienska tror jag) motsvarigheten var här igår. Organisationer som LRF har tidigare observerat eko lite på armlängds avstånd. Nu kommer de med stor delegation och ställer frågor om vad det skulle kosta att ställa ut nästa år.

Det märks också på seminarierna - det finns många som varit med från början och känner sig lite yrvakna. En del reagerar med att eko håller på att förlora sin själ, men jag tror att de flesta av dem börjar tycka att det är ganska bra att det nu finns nytt blod i systemet.

Det ska bli intressant och komma hem och se om våra medier har bevakat detta.

God natt!

Dagens miljö-ps; här på hotellrummet finns en liten platt-TV som har en sticker på sig som visar hur mycket den drar; 45W när den är på, 1W i stand-by och 73kWh per år. Intressant. Bra. Heja Grundig!

Inga kommentarer:

Related Posts with Thumbnails