fredag 24 april 2009

Trendspaning - fler ekobröllop?

Det är ofta så att eko liksom växer bubbelvis. Vissa produkter tar en väldig fart (mejeri, banan, kaffe), medan andra närliggande områden utvecklas väldigt långsamt eller inte alls (kött, svensk frukt, te). Det senaste halvåret tycker jag att jag har sett en ordentlig ökning på intresset för hållbara bröllop. För ett år sedan var det ganska exotiskt, lite nördigt. Nu är det mer comme il faut, ett omtänksamt sätt att gifta sig.

Jag gjorde en notering om ekobröllop i höstas, men det har nog inte satt någon trend... Möjligen har tidningar som Eco Queen bidragit till att förena flärd och framtid. Men hur som helst verkar det hela nu lyckligtvis ha etablerat sig. Rådgivare som Asfaltsblomman vet allt man behöver veta och lämnar bra råd. På mässan EkoNord kommer det på tisdag 19:e maj också hållas ett seminarium om konferensanläggningar och efterfrågan på ekologiska bröllop.

Det här verkar kul. Det verkar som att ekobröllopen har lämnat de få hängivnas skara och numera är något som alla seriösa festvåningar behöver känna till. Då ökar tillgängligheten, och fler ställs inför en realistisk möjlighet att gifta sig ekologiskt. Då väljer fler att göra det, marknaden växer. Och världen blir lite hållbarare. En millimeter till på tusenmilafärden.

2 kommentarer:

Sanna sa...

Kul att du puffar för ekobröllop! Gå gärna med i facebookkampanjen för att Victorias och Daniels bröllop blir ekologiskt! Visst vore det nåt för Sverige i tiden!

Johan sa...

Hur hittar jag den kampanjen?

Related Posts with Thumbnails