lördag 25 april 2009

En bra dag

Det har varit en bra dag idag. Började dagen med att få båten i sjön, som en av de första i sta'n; det låg snö kvar i Sunnerstabacken när vi seglade ned för Fyrisån. Fick lite saker gjorda hemma och avslutade med en enkel middag (suverän rotsakslasagne) med vänner som vi inte träffat på länge. Vi lyxade med en champagne för att fira våren, sjösättningen och dessutom att syrran kommit ur respiratorn efter 17 veckor.

I den positiva yran dök det upp en tanke; skulle det vara opraktiskt eller svårt att lägga om allt (eller det mesta iaf) lantbruk till eko på, säg, fem år? Lite stökigt kanske, men inte ogörligt. Och Sverige skulle bli ett vackrare land. Lite av resten av världen skulle vi nog få med oss också.

Faktum är att det som sker nu, att konsumtionen läggs om till eko utan att lantbruket hänger med, är mycket mycket sämre. Det skapar effekter som eko-rörelsen egentligen inte är intresserad av - många eko-transporter uppfattas som onödiga (ex äpplen från Argentina) och en allt större del av eko-maten produceras av en anonym lantbrukare som konsumenten inte kan ha någon relation till.

Hmm... undrar om man kunde får något politiskt parti att göra "80% ekologisk areal senast 2014" till en valfråga?

2 kommentarer:

Vegomamman sa...

En intressant tankegång du har där!

Johan sa...

...

Related Posts with Thumbnails