söndag 12 april 2009

Konferensvegetarian

Jag försöker lägga om mitt liv i hållbar riktning. Kanske inte stora kliv, men vana för vana försöker jag ändra till det bättre. Inspirerad av inlägg hos Hippihäxan och Miljöbloggaktuellt på sistone, så har jag bestämt mig för att aldrig mer köpa margarin. Jag har haft en massa undanflykter för mig själv, men nu får det räcka. Det visar sig att vanlig olja löser de flesta behoven. Lite riktigt smör ibland för smakens skull. Bort med margarinet.

En annan grej som jag har funderat över är hur jag ska glida över mer åt det vegetariska hållet. Någon föreslog att man kan betrakta kött som lyx och för enkelhetens skull köra vego i veckorna. En enkel och bra vana, kan tyckas. Men jag får inte kläm på det riktigt. Men nu kom jag på en grej man enkelt kan göra. Emellanåt åker man på möten och konferenser i jobbet. Inte ofta, men ibland. Lunch ute blir det också. Det skulle man kunna lägga om till vego. Det är enkelt liksom. Då sprider det sig rätt snabbt i de kretsarna och dessutom behöver man inte själv fundera ut vad man ska fixa för något som är vego, gott, och tillräckligt snofsigt föratt motivera priset. Så får det bli. Från och med nu är jag konferensekovego.

En millimeter till på tusenmilafärden mot ett hållbart liv...

8 kommentarer:

Lena sa...

Det låter som en smart idé! Dessutom när man är ute sådär kan man ju inte styra vad det är för mat man får.. Hemma kan man ju välja att bara äta ekologiskt kött, t ex, men det går inte när man ska ut och äta..

Eva sa...

Bra idé! Jag lånar den jag också!

Anna sa...

Har svårt att se det svåra i att bli vegeterian, har själv varit det i över 20år.
Gillar dock dina tankar, det är en bra början du har planerat om än dock babysteps. Någonstans måste vi börja. Hejjar på!

Anna

ekovera sa...

Många bäckar små blir en stor å!
Bra att börja med ett litet steg då är det större chans att det blir en bestående vana och utifrån det kan du sedan ta nya steg.

hippihäxan sa...

Smart!
Och lite spännande, det finns ju inte alltid vegoalternativ när man äter ute, men oftast ordnar kocken något gott och då blir det ju en överaskning! Dessutom behöver man inte ha beslutsångest... :)

Johan sa...

Lena - precis. Fast jag satte inte orden på det själv. Hemma och i lunchlådan vet jag att det är KRAV-märkt, även köttet. På krogen blir det strul kring det.

Anna - nej, det klart att det finns mängder med människor som lever vegetariskt. *Stor respekt för det* Min grej är att jag inte vill bli vegetarian eller vegan. Jag vill bli köttsnål. Men tack för påhejandet!

Ekovera - jag har hört att det tar sex veckor att ändra bara en liten vana. Så det är så jag försöker jobba. En vana i taget. Kanske kommer jag så småning om till insikt och blir vegan - vem vet...

HippiH - just det, det tänkte jag inte på - mera överraskningar och mindre beslut - enklare liv!

Annie sa...

Jag tror helt klart på det du säger! Om man vill påverka andra tror jag också att det är det bästa sättet eftersom det syns mycket mer utåt. Något annat man kan tänka sig om man vill ta ett liiitet kliv till är att åtminstone inte äta rött kött på vardagar!

Anonym sa...

Ska bli roligt att se en utvärdering efter ett halvår eller så, när du har fått in rutinen:)

Related Posts with Thumbnails