fredag 23 januari 2009

Göteborg fullbelagt vid EkoNord

Det börjar ta slut på hotellrum i Göteborg under EkoNord-veckan. Det gör att det ser ut som att jag måste bo på ett hotell utan miljöprofil. Otroligt irriterande. Men det värsta är att alla de som vill åka på mässa och inte har hunnit fixa logi ännu, riskerar att bli utan. Det vore otroligt trist om mässdeltagandet blir lägre än det skulle kunnat vara bara för att AC/DC har konsert...

Det här med ekomässor verkar vara en riktig publikmagnet. På jobbet håller vi på att detaljplanera för veckan innan Kristi Himmelsfärd, då det är både EkoNord (en del av Interfood) och Nordic Organic Conference på en gång. Jag hörde från en kollega som fixar med login att alla hotellen som hör till kedjorna som är miljömärkta eller åtminstone har KRAV-frukostar (Scandic o Clarion, t ex) redan är fullbelagda. Det där är ju lite som när eko-bananerna är slut i affären. Man blir både glad och arg på en gång. Kul att det går bra för produkter o tjänster med hållbar profil, men bara för trist att man ska behöva betala för tjänster (eller produkter) som inte håller måttet.

Om jag fattade det hela rätt kan vi bo på Barken Viking, och det låter ju bra. Nu hoppas vi bara att vi kan förklara för dem att de åtminstone borde få sin frukost KRAV-certifierad, så kommer de också snart att öka beläggningen. Det går ju tydligen inte lika bra för dem som för Scandic o gänget...

Nåja, lyxproblem. Jag är mer bekymrad för att alla de som skulle komma på konferensen och mässan inte hittar någon stans att bo. Jag hoppas att de två arrangörerna har blockerat en del av rummen för sina deltagare. För tydligen är det inte eko-eventen som har fullbelagt Gbg i maj utan ett par konserter med AC/DC, eller något åt det hållet. Och så var det något annat stort på gång oxå.

Uppdatering 090126: Ny info. Det finns rum att boka i Gbg - läs mer i detta inlägg!

2 kommentarer:

Angela Anyai sa...

Det finns rum lediga under EkoNord!

Misströsta icke, det finns rum att få tag på i samband med EkoNord. Projektet har blockat rum på Gothia Towers så för er som är intresserade av att bo där finns det ca 200 rum uppbokat varje natt under Interfood. Uppge koden 199 när ni ringer hotellbokningen på Gothia Towers 031-750 88 10 eller maila hotelreservations@gothiatowers.com så hjälper de er med rumsreservation. För de som vill ha ett boka ett alternativ boende så ber vi er kontakta vår hotelservice på 031-708 86 90 eller hotelservice@svenskamassan.se så hjäler de er.

Välkomna till EkoNord!

Johan C sa...

Angela A: Kanon! Jag lägger upp ett inlägg där jag citerar dig. Ibland är det skönt att man missat det egentliga läget.

Related Posts with Thumbnails