måndag 17 augusti 2009

Bravo, KRAV-is-glass!


Någon gång under sommaren sprang vi på en tjej i någon butik som stod och delade ut frysformar till alla som köpte BRAVO-juice. Jag tror att dealen var att den som köpte ett paket BRAVO-juice, kunde få ett kit med fyra platta byttor med fyra tillhörande pinnar. Tanken var att man skulle fylla de små byttorna med BRAVO-juice, sticka ned pinnarna, stoppa i frysen och snipp snapp snorum få BRAVO-is-glass.

På något sätt lyckades familjens 5,5-åring snacka till sig en sådan där utan att ta något BRAVO-paket. Väl hemkomna testade vi. Det blev riktigt gott. Och istället för BRAVOs konventionella juice kör vi med Godmorgons KRAV-märkta ekologiska.

Så nu har vi KRAV-märkt isglass oxå. (Eko-strutar har Hemglass redan fixat) Det blir bra om värmen återkommer.

Bilden har jag lånat av Rynkeby.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Ah, barndomsminnena haglar tätt!
Det var ju en klassiker att frysa saft till isglass :)
I sommar har jag gjort isglass till hunden... tog ett par plastskålar och hällde i vatten och strösslade i hallon och bitar av hunfoder. Det blev uppskattat i värmen :)

Johan sa...

Indeed. Men då hade man problem med att saften liksom separerade. Stark saft som var svårfryst och vattenis i toppen. Grejen med juice är att den inte beter sig så. Blir mer som sorbet. Ett litet steg för mig, men ett stort steg för mänskligheten.

Related Posts with Thumbnails