tisdag 6 oktober 2009

Festmos

Jag frossar i godsaker. Inte minst därför att en tjomme på kontoret är deltidsbonde och levererar helt makalösa grön- och rotsaker. Idag gjorde vi festmos till middagen. Otroligt gott. Serverade stekta kycklingbitar i kryddig tomatsås till detta:

Tag en tredjedel av vardera:
  • Kålrot
  • Palsternacka
  • Potatis
Skala, skär i bitar, koka tills de är mjuka, eller nästan mosiga. Slå av kokvattnet. Stampa med en klick smör och en buljongtärning. Rör ut med mjölk till rätt konsistens (eller prova havremjölk - det blir en annan, rätt spännande smak). Moset blir vackert gult, lite sött och smakrikt.

På jobbet idag pratade vi med en firma som specialiserat sig på att analysera de sociala medierna på längden och tvären. Det var siffror och kategoriseringar av bloggar hit och dit. Rätt intressant iofs. Min goa blogg dök aldrig upp som exempel, men jag kände hur den passade precis in i några olika väl utskurna kategorier. Då plötsligt fick jag lust att lägga in något helt irrelevant. Så att någon stackars analytiker någon stans får problem att kategorisera EkoTänk.

Så här får ni, kära bloggosfär. En mycket märklig grej som jag hittade på en av Internets alla små sidogator. Har absolut inget med eko att göra, men ger 20 sekunders flatgarv. I alla fall om man har min sorts humor:

Inga kommentarer:

Related Posts with Thumbnails