onsdag 20 januari 2010

Kokbok o klokbok om hönan och ägget


En förening med det omöjliga namnet Föreningen för Ekologisk Fjäderfäproduktion har precis kommit ut med en utsökt liten klok- och kokbok.

Boken innehåller dels små reportage från ett dussin hönserier, med bakgrund och bilder om hur det ser ut, vilka bönderna bakom äggen är och vad de har specialiserat sig på. Dels innehåller boken en liten trave trevliga recept. En del är grundläggande (förlorade ägg), andra är lite mer avancerade. Men inget av dem verkar särskilt svårt. Snarare lockar de till att börja testa. Och så är det lite eko-fakta och ägg-fakta.

Men jag vet inte, det är något speciellt med den. det jag skriver ovan låter ju rätt ordinärt. Men bildvalet och tonen i hela boken är som en feel-good-film. Man bara läser och mår bra.

Boken är på knappt 100 sidor, inbunden och heter "Ab Ovo". Den kostar 160 kr inkl porto. Jag kommer att beställa några att ha som gåbortpresent och så. Men, den här föreningen spelar lite hard to get. Så det enda sättet att få tag på boken är att hoppa in på deras webbshop och beställa ett ex. På Bokus och Adlibris finns den inte.

1 kommentar:

4rx sa...

Jag gillade verkligen detta inlägg, speciellt exemplen i det här inlägget del som producerade det verkligen lätt för mig att se vad du pratade om utan att ens behöva lämna posten. Tack

Related Posts with Thumbnails