onsdag 4 juni 2008

Bäst eller bäst

Dags att se över KRAV-reglerna för restauranger. Det är ett intressant område, om inte annat därför att det är oreglerat i lagen. Det innebär att ingen kollar upp en restaurang som säger att den är ekologisk eller att den serverar ekologiskt bröd till maten, eller så. En KRAV-godkänd restaurang, däremot står under vanlig KRAV-kontroll.

Nu är saken den att eko är hippt på alla sorters restauranger. Frågan är nu när vi på KRAV ska se över reglerna - ska vi satsa på att få med alla som vill jobba med eko, eller ska vi satsa på dem som ligger på topp, som serverar KRAV och som har höga miljöambitioner i övrigt? Det är ju liksom två olika sätt att vara bäst.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Jag tycker helt klart att det borde ge mer att försöka få med så stor skara människor / resturanger som möjligt. Både därför att det borde ge mer men också för att inte riskera att få KRAV att bli något elietistiskt.

Johan Cejie sa...

Hm, ja, det ger nog mer. På kort sikt helt säkert. Men frågan är om man kan locka tillräckligt många restauranger att gå med i alla fall. Om man inte lyckas är frågan vad som händer. Blir då KRAV-märket då någon slags green wash för de som inte vill bli kontrollerade... "Vi är ju i princip nästan KRAV".

Att undvika elitstämpel tycker jag är angeläget. I USA och Storbrittannien har eko lite elitkaraktär. Jag tycker det är trist, och eliten är också liten. De köper inte så mycket mat. Viktigare och roligare att jobba med bredare lager.

Related Posts with Thumbnails