tag:blogger.com,1999:blog-3836496133461919592.post7529560632153892812..comments2023-05-17T11:02:06.541+02:00Comments on EkoTänk: Klimatregler för butiker?Johanhttp://www.blogger.com/profile/12548813873092683717noreply@blogger.comBlogger8125tag:blogger.com,1999:blog-3836496133461919592.post-27070417687969510842009-06-03T23:09:45.314+02:002009-06-03T23:09:45.314+02:00Läste förresten just om en butik som twittrar ut k...Läste förresten just om en butik som twittrar ut korta datum. Smart.<br />http://salt.se/?p=4170Johanhttps://www.blogger.com/profile/12548813873092683717noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3836496133461919592.post-66379838307828163952009-06-02T21:07:45.999+02:002009-06-02T21:07:45.999+02:00Här bara ramlar det in kommentarer och förslag. St...Här bara ramlar det in kommentarer och förslag. Storartat!<br /><br />Sahrah - Indeed!<br /><br />Marica - café eller catering är ju bra. Bageri inte heller så dumt. Egentligen all typ av verksamhet där man kan höja värdet av sådant som håller på att bli gammalt, snarare än tvärt om. Och det där med dokumentation kanske inte är så marigt. Bör man ju ha koll på.<br /><br />PQ - KRAV-kort, yeees... kanske det.<br /><br />Åsa - hm, tycker att jag såg en sådan kokbok passera i nyhetsflödet för ett tag sedan. Har sett ett par matbloggar fokuserade på rester oxå. <br /><br />HippiH - nåt ska de väl ha för besväret! Familjen alltså.<br /><br />Sahrah2: CSR i praktiken, kan man säga. Kan också vara en idé.Johanhttps://www.blogger.com/profile/12548813873092683717noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3836496133461919592.post-65033537558638421782009-05-31T22:49:24.770+02:002009-05-31T22:49:24.770+02:00Kom och tänka på en liknande lösning som redan fin...Kom och tänka på en liknande lösning som redan finns. I Göteborg är det någon ideell förening, tror det är Stadsmissionen, som samlar in allt svinn från 7-Eleven och en massa kaffeer och lämnar det till härbärgen i stan.Sarahhttps://www.blogger.com/profile/09056176780917962912noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3836496133461919592.post-924361366667052662009-05-30T11:39:20.918+02:002009-05-30T11:39:20.918+02:00Så bra initiativ!
Så gör jag också med svinnet fr...Så bra initiativ! <br />Så gör jag också med svinnet från min lilla butik, men jag bjuder bara familjen på det lagade... :)hippihäxanhttp://hippihaxan.senoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3836496133461919592.post-72379665015659773542009-05-29T19:51:25.975+02:002009-05-29T19:51:25.975+02:00Verkligen en lysande ide!
Inom storhushåll kastas...Verkligen en lysande ide! <br />Inom storhushåll kastas ju också mängder med mat som inte får lov att värmas om. När de lokala köken fanns kvar på tex daghemmen så blev överblivna köttbullar pålägg, kokt potatis kunde stekas eller användas till pytt i panna osv.<br />Kanske är dags för en kokbok där man inspireras till att laga mat av rester?Åsa!https://www.blogger.com/profile/00963197641672918972noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3836496133461919592.post-89309552966975860962009-05-29T16:51:15.776+02:002009-05-29T16:51:15.776+02:00Det var en mycket bra lösning i Lund:) Det är roli...Det var en mycket bra lösning i Lund:) Det är roligt att se goda exempel på när de tänker okonventionellt, men ack så klokt!<br /><br />Varför inte ha ett nätverk av mindre boenden (Tex kommunala boenden med stor flexibilitet att genomföra denna typ av aktion) som kan få rabatt på mat som har kort datum. De visar upp ett Krav-kort i kassan och alla vinner på det hela.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3836496133461919592.post-20687501077896825362009-05-29T16:13:27.718+02:002009-05-29T16:13:27.718+02:00Det här är en mycket intressant fråga. Som nyblive...Det här är en mycket intressant fråga. Som nybliven "ekobutiksägare" har jag funderat mycket över svinnet. Jag vet att det finns en hel del butiker som lagar till varor som börjar bli tråkiga. Har man kafé eller servering går det ju utmärkt. <br />Vi har några andra lösningar. Vissa saker (t ex mjölk och ägg används i bageriet, som också är delägare i butiken.)Sådant som är på väg att bli gammalt säljer vi för halva priset. Men då gäller det att inte ha för mycket för då blir butiken tråkig - full med massa gammalt... Det har också hänt att vi har gett bort bortsorterade varor till folk som har djur. Till sist för vi noggrann statistik på vad som tas bort, för att se om någon vara kastas ofta - då får man ändra inköpsrutinerna.maricahttps://www.blogger.com/profile/08163719557027368015noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3836496133461919592.post-84814589775838182342009-05-29T12:09:32.395+02:002009-05-29T12:09:32.395+02:00Det låter som en jättebra idé! I England finns det...Det låter som en jättebra idé! I England finns det oftast några egna hyllplan, kyldiskar och avdelningar för frukt/grönt, kött, mejerier, kolonial etc. där de lägger varor med kort datum eller lite skadade som sänks till halva priset.Och det går åt jättefort! Konstigt att det inte finns mer sådant här?Sarahhttps://www.blogger.com/profile/09056176780917962912noreply@blogger.com