tag:blogger.com,1999:blog-3836496133461919592.post7189046365529350689..comments2023-05-17T11:02:06.541+02:00Comments on EkoTänk: Gammal ostJohanhttp://www.blogger.com/profile/12548813873092683717noreply@blogger.comBlogger8125tag:blogger.com,1999:blog-3836496133461919592.post-28912803374933571022011-12-22T23:41:15.320+01:002011-12-22T23:41:15.320+01:00Beror inte det där med smaken just på smaken, elle...Beror inte det där med smaken just på smaken, eller preferenserna hos den som ska äta bodde hemma, men då la jag inte i kylen utan på skafferiet.India Pharmacyhttp://www.indianpharmacyexpress.comnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3836496133461919592.post-78798088415313868152010-04-06T22:01:40.744+02:002010-04-06T22:01:40.744+02:00Bra att du uppmärksammar det här, vi köper ofta os...Bra att du uppmärksammar det här, vi köper ofta ostar billigt med kort datum, sen får de ligga till sig lite till och bli riktigt goda.Carinnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3836496133461919592.post-81212255126705816012010-03-26T17:27:18.838+01:002010-03-26T17:27:18.838+01:00Tack för ett lysande tips, också helt i min smak ;...Tack för ett lysande tips, också helt i min smak ;-) Eftersom den milda eko-osten är billigare än den starka så är det också tämligen frugalt att göra så här.<br />Lite tilläggsinfo från min favorit-osthandlare i Saluhallen i Göteborg, "Hilda Nilssons efterträdare":<br />- ju starkare, fetare och torrare ost desto varmare lagring. Långlagrad ost kan förvaras i rumstemperatur. Många ostar förstörs smakmässigt av kylan.<br />- milda, magra och vattenrika ostar är mer känsliga för mögel. Beröring är en risk och därför rekommenderas att osten greppas i sin påse. <br /><br />Man kan säkert vaxa om en ost om man vill garantera att den håller sig.Ivan Lhttps://www.blogger.com/profile/13346255279106737294noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3836496133461919592.post-83157733821005169302010-03-18T09:19:18.828+01:002010-03-18T09:19:18.828+01:00Men det finns ju kolhydrater i ost?
För övrigt är ...Men det finns ju kolhydrater i ost?<br />För övrigt är jag helt såld på detta, har gjort det några gånger när jag bodde hemma, men då la jag inte i kylen utan på skafferiet.<br /><br />Sedan jag flyttat till egen lya har jag testat två gånger, men båda gångerna har plasten gått sönder och osten förstörts. Varför händer detta egentligen? Är det alltså bättre att lägga den i kylen?Joakim Skoognoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3836496133461919592.post-8988628686750549382010-03-16T19:49:23.957+01:002010-03-16T19:49:23.957+01:00Ha ha, en vana helt i min smak. Min mamma gjorde s...Ha ha, en vana helt i min smak. Min mamma gjorde så, ställde en hushållsost i skafferiet i ett år, blev utbuad av familjen, men hon fick rätt osten var jättegod.<br />Tyvärr får man ju inte ha någonting i kylen med utgånget datum i offentliga kök (ifall livsmedelsinspektören kommer på besök, men man kanske kan göra som ica, märka om...<br />Annars brukar jag riva alla ostkanter och lägga dem i påse i frysen och ta fram till gratänger och sånt.<br />Mögel på ost är visst aldrig farligt heller, bara otrevligt, det är bara på kolhydrater, tex bröd som det bildas gifter av möglet.hippihäxanhttp://hippihaxan.senoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3836496133461919592.post-26936095100665884802010-03-16T18:14:43.502+01:002010-03-16T18:14:43.502+01:00Katarina - men testa att bara precis låta den gå u...Katarina - men testa att bara precis låta den gå ut. Smaken ökar sakta. Bara för kul, liksom.<br /><br />PQ - nej, det är bara vissa mögel som är bra/önskade. De flesta som dyker upp i hemmet är inte bra. Men fördelen med ost är att det bara är att skära bort en liten bit runt möglet. Möglet når nämligen inte långt i ost. Och syns det inte så finns det inte. På ost, i alla fall.Johanhttps://www.blogger.com/profile/12548813873092683717noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3836496133461919592.post-45912656007844803262010-03-16T11:48:39.733+01:002010-03-16T11:48:39.733+01:00alltså, är alla typer av mögel bra på ostar?alltså, är alla typer av mögel bra på ostar?Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3836496133461919592.post-53449620758009131552010-03-15T21:30:08.422+01:002010-03-15T21:30:08.422+01:00Fast jag vet inte, jag. Själv är jag nybliven ostä...Fast jag vet inte, jag. Själv är jag nybliven ostätare och gillar verkligen inte starkare ostar. Favoriterna är Brie och Hushållsost... Beror inte det där med smaken just på smaken, eller preferenserna hos den som ska äta? <br /><br />Men vad gäller ditt lagrande så tycker jag det är bra att vi konsumenter så att säga "tar produkten i egna händer" och struntar i bäst-föredatum och litar till våra sinnen.Anonymousnoreply@blogger.com