tag:blogger.com,1999:blog-3836496133461919592.post130386790108933321..comments2023-05-17T11:02:06.541+02:00Comments on EkoTänk: Världens farligaste bok?Johanhttp://www.blogger.com/profile/12548813873092683717noreply@blogger.comBlogger4125tag:blogger.com,1999:blog-3836496133461919592.post-77958691837392412282009-09-09T18:58:08.725+02:002009-09-09T18:58:08.725+02:00Helt rätt. Min paradgren, trolla med vad som finns...Helt rätt. Min paradgren, trolla med vad som finns i skafferiet (och landet, nu...) och det är så kul!<br />Kanske inte det barnvänligaste, blir rätt lustiga kombinationer, men vad fasen!hippihäxanhttp://hippihaxan.senoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3836496133461919592.post-22235586233323797852009-09-08T18:23:47.184+02:002009-09-08T18:23:47.184+02:00Emma - ja, alltså, var och en får ju bli lycklig o...Emma - ja, alltså, var och en får ju bli lycklig och svinnsnål på sin fason... Och för de som lyckas med storhandlarkonceptet (som du i ditt tidigare liv), så möts vi ju. Kreativiteten kommer fram i slutet på veckan...<br /><br />Hm... du har rätt i det där med Internet. Det har hänt några gånger att jag suttit med något jag inte vet vad jag ska göra av (amaranthflingor, en köttbit som jag inte begriper mig på etc). En snabb googling, så har man 1 500 förslag, typ. Så där har vi nog början till slutet på kokboken som receptsamling och matplaneringsverktyg.<br /><br />Gunnar - tackar! Vad säger man? Avancez! Upp på barrikaderna!Johanhttps://www.blogger.com/profile/12548813873092683717noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3836496133461919592.post-17821132253088181472009-09-07T16:43:33.733+02:002009-09-07T16:43:33.733+02:00Johan, det där är en skarpsinning observation. Du ...Johan, det där är en skarpsinning observation. Du är definitivt något på spåren vad gäller kokböckerna. Död åt kokboksporren.Gunnar Rundgrenhttps://www.blogger.com/profile/11869055229248959119noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3836496133461919592.post-41325900493045056432009-09-07T13:59:37.515+02:002009-09-07T13:59:37.515+02:00åh det här tror jag stenhårt på! vilken rolig idé!...åh det här tror jag stenhårt på! vilken rolig idé! men hörru klanka inte ner på storhandlandet, det mesta man sparar in på att storhandla är sådant som man köper för att det ser gott ut som man sen inte ids göra i ordning, inte vet hur man ska tillaga, eller att man blev mer sugen på nåt helt annat när man väl kom hem. jag tror det gäller gemene man, men det är klart man tar sig förbi det med lite god vilja och visioner som du verkar ha. jag bor knasigt till nu och handlar därför ofta ist för "stort", och mitt kylskåp ser så annorlunda ut nu jmf med när jag bodde så det var enkelt att storhandla. då tog det slut grejer i slutet av veckan, men ingen fara, jag visste precis vad jag skulle göra av det som faktiskt fanns kvar. i storhandlingsbegreppet ingår ju planering av måltider och vad som behövs för dom, eller hur? så tänker jag iaf. nu finns det ibland få grejer i kylskåpet och då får jag panik och måste köpa mer av nåt. ofta blir det grönsaker som hinner bli dåliga pga min dåliga planering och det gör verkligen ont i hjärtat när jag måste slänga! men nu jävlar ska jag skärpa mig, medans du slutar storhandla tänker jag börja. <br /><br />och så i kokbokshatarvattnet flaggar jag för webben, till exempel tasteline har en funktion så du kan söka på ingredienser för att hitta recept och det har funnits länge. jättesmart tycker jag! och så det här fina med lunchlådor, jag har bröjat tänka om där helt jag. i vanliga fall måste man ha en extra prortion för varje lunchlåda, nu tänker jag RESTER. Två-tre middagar i olika minibyttor, kanske omvandlat till andra rätter (som pyttipanna var förr i världen, men jag äter inte sånt), lite extra grönsakstillbehör/frukt eller nåt... Och så slipper man slänga de där småportionerna som inte räcker till en hel matlåda.Emmahttp://dagar.anderssonskan.senoreply@blogger.com